Sjoeke 6 weken


op de Ginkelse hei:
half jaar oud

Sjoeke portret - 2 jaar oud

Sjoeke 3 jaar oud

Sjoeke

Twee weken nadat de zes pups van Lobke en Quinto naar hun nieuwe baasjes waren gegaan is Sjoeke door familieomstandigheden bij ons teruggekomen. Nadat we haar hadden opgehaald wandelde ze ons huis in alsof ze zeggen wou: zo, ik ben weer thuis. Nu dat vonden wij ook! Wat was het gezellig haar weer bij ons te hebben. Ze werd enthousiast door moeder Lobke en halfzus Sanne begroet en vanaf die tijd kunnen wij met z’n allen niet meer zonder onze Sjoeke. Ze doet in alles met de grote honden mee en is een onvoorstelbaar lieve en makkelijke pup. Puppyjachttraining met haar gevolgd, zodat ze los in het veld op de nodige commando’s goed luistert.

En ja, altijd gaan ze mee op vakantie dus gingen we nu met drie honden. Een dakkoffer op de auto, zodat er 2 benches in de auto konden om samen met Lobke, Sanne en Sjoeke veilig naar de Dolomieten in Italië te rijden. Bij aankomst op de ons bekende camping zeiden de Italianen: daar heb je Kees en Betsy met hun twee honden. Nou, dit jaar zijn het er drie geworden….was ons antwoord. Toen we na drie weken weggingen was dan ook hun vraag: volgend jaar vier......?
Nu trokken we met drie honden de bergen in. Natuurlijk konden we nog niet zo ver en zo hoog, omdat Sjoeke – een half jaar oud- nog maar beperkt mocht lopen. Maar met steeds zo’n drie uur rust in de berghut tussen de heen- en terugtocht, zodat de honden konden slapen, hield Sjoeke het goed vol. En na een dag in de bergen hielden we weer een dag rust, waarbij de honden rond de camping hun jachtpassie konden uitleven.
Wat hebben we genoten van de natuur, van de rust en vooral ook van onze honden. En wat hadden we een belangstelling van de Italianen. Steeds gonsde het: bellissimi, bellissimi!! (prachtig)

Sjoeke is uitgegroeid tot een erg lieve en stoere Drent van nu al ruim drie jaar oud. Deze zomer -2014- hopen we van haar een nestje te krijgen.


in de veenweide - half jaar oud

in de Dolomieten
Ginkelse hei
Sjoeke 3 jaar oud