Pups

Pups worden in huis geboren en groeien hier ook op. Zodoende wennen ze vanaf het begin al aan allerlei geluiden, zoals stemmen van mensen, bel- en audiogeluiden, potten en pannen, kinderen enz. Dit is van belang voor een goede socialisatie. Ook zullen ze veel in handen worden genomen en geknuffeld. Als de pups een paar weken oud zijn komt er (gedoseerd) bezoek: andere mensen, kinderen, met hun eigen stemgeluid en gedrag, een anders uitziende hond dan moeder Lobke of halfzus Sanne. Ook worden de pups geprikkeld zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als, na verloop van tijd, buiten in onze tuin.

Aanstaande pupbaasjes worden de eerste weken op de hoogte gehouden via berichten, foto’s en filmpjes. Daarna kunnen zij kennis komen maken met alle pups en vervolgens elke week een keer langskomen. Dit om een zo goed mogelijke match tussen pup en aanstaande baas/-jes te laten ontstaan.

U wordt in deze periode door ons begeleid naar het moment dat u uw puppy mee naar huis neemt. Al uw vragen zullen we proberen te beantwoorden. Ook als u de pup eenmaal in huis hebt kunt u bij ons terecht. Wij zullen u te allen tijde met raad en daad bijstaan.

Wij raden u aan met uw pup een puppy(jacht-)training te gaan volgen. Dit verstevigt de verhouding hond/baas en op een speelse manier wordt de pup gehoorzaamheid bijgebracht. Hier heeft u uw leven lang plezier van.

 


binnen lekker slapen,

buiten lekker spelen.socialisatie met kinderen