linker pup is Lobke

Lobke in de Dolomieten

Lobke in Drenthe

portret Lobke 8 jaar oud

Lobke

Omdat de Drent ons erg aansprak qua uiterlijk en karakter en vooral ook om zijn kindvriendelijkheid hebben we eind 2005 besloten ons op te geven voor een pup van kennel van Out Leckelant in Lekkerkerk van Ria van den Berg. 24 december 2005 werden daar uit de combinatie Faro fan ’t Suydevelt x Vranka van Out Leckelant 9 pups geboren. Al snel werd ons hart gestolen door ‘onze’ Lobke.  Wat was het een feest om haar mee naar huis te nemen. Sindsdien draait veel hier in huis om onze Drent(en).

Met Lobke ben ik puppyjachttraining gaan doen en nog enkele vervolgtrainingen om haar de nodige gehoorzaamheid bij te brengen. Het is erg leerzaam om met je hond te trainen. Samen werken is leuk voor baas en hond en ook heel goed voor de relatie.

Een Drent is graag bij zijn baas. Daarom gaat Lobke overal mee naar toe. Ook mee op vakantie: naar Drenthe, Oostenrijk, wandelen in de Dolomieten, naar het hondenstrand aan de Middellandse Zeekust in Italië.

Lobke is een zeer sociale hond, zowel naar mensen als naar andere honden. Ze is een schat voor onze kleinkinderen. En als het erop aankomt staat ze haar mannetje (dit heeft ze van haar stoere vader Faro) Ze is schotvast en erg stabiel van karakter. Voor niets en niemand bang.  

Omdat we zoveel plezier beleven aan Lobke en zij voor het rastype goed scoort - Lobke heeft vele shows gelopen en krijgt vaak de kwalificatie uitmuntend, ook is zij meerdere keren geplaatst- en zij zo’n lief karakter heeft, hebben we haar in 2009 laten dekken door de lieve en zeer spontane reu Bart fan ‘t Suydevelt en uit dat nestje zelf een teefje aangehouden.

Dat is onze Sanne Barobke van de Veenweide geworden. Sanne is dus de eerste hond met onze eigen kennelnaam. Zie verder bij Onze honden / Sanne en nest Bart x Lobke

4 februari 2011 heeft Lobke haar tweede nestje gekregen: 2 reutjes en vier teefjes. Uit dit nest komt ons derde teefje: onze lieve, rustige Sjoeke Lobke v.d. Veenweide.
Vader van de zes pups is de stabiele lieve reu Quinto fan 't Suydevelt, die Ned. Kampioen is. Zie verder bij Onze honden / Sjoeke en nest Quinto x Lobke.

 


 Lobke op jacht    

aan het strand Middellandse Zeekust

portret Lobke 3 jaar oud

Lobke 8 jaar oud